Agnello marinato - Marinerad lammstek

Lättlagat, underbart gott och perfekt bjudmat!

Ingredienser
1,5 kg benfri lammstek
3 vitlöksklyftor

Marinad

1 citron
3 dl vitt vin
3 dl köttbuljong
0,5 dl ekologisk extra jungfruolja, Coratina ifrån Nolo Deli
3 vitlöksklyftor
1 kruka färsk rosmarin och timjan
svartpeppar
salt

Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål
Lägg lammsteken i en kraftig påse tillsammans med marinaden. Gärna över natten.
Värm ugnen till 200°.
Skär små snitt i lammsteken och stick in vitlöksklyftorna.
Stek i ugnen tills kötttermometern visar 70° ca. 1-1,5h.
Häll över 1/2 dl marinad ett par gånger under tiden som lammsteken är i ugnen.
Steken blir bäst om den får vila en stund i aluminiumfolie, ungefär 20 min.

Lägg upp på ett vackert fat och garnera med mycket citron och örtkryddor.