Gnocchetti sardi med blåmusslor

Ingredienser 

250 g gnocchetti sardi (pasta)
1 kg färska blåmusslor
4 msk Nolo delis ekologiska extra jungfruolja - Peranzana

2,5 dl vitt vin
1/2 citron - pressad saft
2 vitlöksklyftor hackade
1 röd chili urkärnad och finhackad
2 msk bladpersilja
1 msk myntablad
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här:

Rensa och tvätta musslorna noga.
Hetta upp två msk olja tillsammans med vitlök och chilipeppar
Tillsätt musslorna och låt koka under lock på medelhög värme i ca 4 min tills alla skal har öppnat sig. (Rensa bort de skal som inte har öppnat sig).
Lyft upp musslorna och låt vätskan koka ihop några minuter.

Koka pastan på hög värme.
Vänd ner pastan i buljongen och tillsätt musslorna.
Smaksätt med hackad mynta och persilja, salt och nymalen svartpeppar samt ytterligare lite Peranzana - ekologisk extra jungfruolja ifrån Nolo Deli