Italiensk paj med salami och grillad paprika

Ingredienser 

Pajdeg

3 dl vetemjöl

2 msk kallt vatten 

150 g smör

en nypa salt 

Fyllning

2 dl lagrad ost (varav 1 dl bör vara parmesanost)

3 ägg

2 dl mjölk

1 burk grillad paprika och  1 burk valfri inlagd grönsak inlagd i olja. (Vi brukar ta det som finns hemma). 

Förslag på topping/dekoration 

ruccola,  körsbärstomater, svarta oliver , tunt skivad salami eller prosciutto.  

ekologisk olivolja Coratina/Peranzana, Nolo Deli  

salt och peppar 

Gör så här

Ugnstemperatur 220°c 

Blanda pajdegens ingredienser och fyll en pajform.
Förgrädda en stund tills pajen fått en gyllene färg. 

Lägg paprika och den valfria grönsaken i pajformen, strö över ost. 
Blanda mjölken med äggen och fyll formen med smeten. 
Grädda  pajen i ca 20 minuter. 


Dekorera med den föreslagna toppingen eller ta det som finns hemma. 
Glöm inte det viktigaste, ringla Nolo Delis ekologiska olivolja - Coratina/Peranzana över.  
Servera gärna med en god sallad, utgå från säsongens grönsaker. 

Smaklig måltid!