Orata alla pugliese - Ugnsstekt fisk med potatis som i Apulien

Ingredienser:

1 havsaborre eller havsbraxen.
5 vitlöksklyftor
1 kruka färsk persilja
10 msk ekologisk extra jungfruolja Coratina/Peranzana ifrån Nolo Deli
5 stora potatisar (fast) skalade och skurna i skivor
100 g fin pecorinoost, nyriven.
nymalen svartpeppar
salt

Gör så här:

Sätt ugnen på  175°

Blanda finhacka vitlök persilja med extra jungfruolja i en skål.
Bred ut hälften av röran i botten av en djup gratängform.
Tvätta, skala och skiva potatisen i tunna skivor (ca.5mm). 
Lägg ut hälften av potatisskivorna ovanpå röran och krydda med salt och peppar.

Strö över hälften av osten.
Skölj fisken noga och lägg den på potatisen. Täck dem med resten av osten och potatissivorna.
Bred ut det som är kvar av persilja-och vitlöksröran ovanpå

Tillaga i den varma ugnen i ca 35 min tills fisken är helt genomstekt och potatisen mjuk.  Skaka gärna på formen emellanåt så att inte potatisen och fisken fastnat i gratängformens botten. 
Lägg upp på ett vackert fat och servera med säsongens ekologiska grönsaker.