Olivoljor

Prisbelönt familjetradition

I vaggan av olivlundar vid Adriatiska havet ger de bördiga markerna och det milda klimatet oliverna sina unika egenskaper. 

Den ekologiska extra jungfruoljan i Nolo Delis sortiment erhålls genom ett noggrant urval av de bästa oliverna, Coratina och Peranzana.

På familjegården i Apulien, strax norr om Bari finns en lång tradition av olivodling. Med kärlek till både jorden och sin olivodling har man utvecklat en helt biologisk produktion av olivolja. 

Oljan utvinns med erfaren hand genom metodiska processteg, från växternas beskärning till manuell plockning ifrån träden. Därefter omvandlas de plockade oliverna till olja inom samma upptagningsdag.  På familjekvarnen använder man sig av modern teknik som gör det möjligt att utvinna den högkvalitativa oljan som har doft och smakegenskaper på en mycket hög nivå.

 


Vår olivoljeproducent får fina internationella utmärkelser  för de olivoljor som finns i vårt sortiment.