New York International Olive Oil Competition
Gold medal 2018 Coratina
Gold Medal 2017 Coratina
Best in class 2016 Coratina
Gold medal 2015 Coratina
Gold medal 2013 Coratina
Världens största och mest prestigefyllda olivoljetävling i New York, NYIOOC, där ca. 700 olivoljor från 25 länder utvärderas av en jury bestående av internationell expertpanel. Här är premieras världens bästa extra jungfruolja.
Los Angeles International Olive Oil Competition
Gold Medal 2017
Gold Medal 2015 Coratina
Gold Medal 2014
Gold Medal 2013 – Best of show+Best of Class
Gold Medal 2012; Best of Class
Los Angeles internationella olivoljetävling. En panel av provsmakare anordnar en årlig världsomspännande tävling, öppen för alla extra jungfruoljor.
Biopress
1° premio 2016 Monovarietale Coratina
Top 25 – 2016 Peranzana och Coratina
2 ° premio 2015 - Monovarietale Coratina
Top 25-2015 - Peranzana
1 ° premio 2014 -Monovarietale Coratina
2 ° premio 2014 - Coratina - Peranzana
3 ° premio 2014 - Peranzana
Biopress är den äldsta tidskriften om ekologiska och naturliga produkter i Tyskland. De väljer de bästa extra jungfruoljorna från ekologiska jordbruksprodukter i världen. Bästa Top 25 rankas.
Il Magnifico L ' Association Prize Magnificent
Gold Medal 2016
Gold Medal 2014
Top 8 – 2013
L ' Association Il Magnifico utrustar den italienska olivoljan med ett internationellt erkännande för att kunna certifieras och förbättra dess kommersiella potential. För att uppnå detta har föreningen skapat en tävlingen med nationell karaktär som väljer objektivt sett den bästa oljan för året. En tävling där de bästa olivoljorna i fyra kategorier belönas .
Gambero Rosso
3 blad 2017
3 blad 2016
3 blad 2015
3 blad 2013-3 blad 2014
Gambero Rosso är det ledande företaget inom livsmedels- och vinsektorn i Italien och en av referenserna för konsumenter runt om i världen. Gambero Rosso grundades 1986 och anses vara det mest inflytelserika företaget i sina tester av kvalitet. Symbolerna: ”de tre glasen”, för vin , ”de tre gafflarna”, för restauranger, ”de tre bönorna och tre kopparna”, för barer och ”de tre bladen” för de bästa producenterna av extra jungfruolja- har blivit ett eftertraktat mål och en oumbärlig referenspunkt. Ett kännetecken för hög kvalitet.
Bibenda
5 droppar 2017
5 droppar 2016
5 droppar 2015, 2014 och 2013 4 droppar 2012
Bibenda är den officiella tidningen för italienska Association of Sommelier i Rom, som idag är det kulturella centrumet för de mest prestigefyllda vinerna i världen. BIBENDA OIL är deras guidebok om de mest välrenommerade olivoljorna i Italien .
BIOL International Prize
Extra gold Medal 2017
Extra Gold Medal 2016
Extra Gold Medal 2015 Extra Gold Medal 2014 Extra Gold Medal 2013 Gold Medal 2012
Biol Priset är ett av de största internationella evenemangen för organisk extra jungfruolja. Här jämförs de bästa oljorna ifrån olika kontinenter. Vinnarna får priserna ”extraguld”, ”guld” eller silvermedalj och infogas i den årliga internationella guide för ekologiska oljor som publiceras av Biol och distribueras vid nationella och internationella evenemang .
Olio Slow 2017
Olio Slow 2016
Olio Slow 2015 - 2014 - 2013 - 2012
Slow Food är en internationell ideell organisation, grundad av Carlo Petrini år 1986, som arbetar för att öka intresset för med mat som en bärare av nöje, kultur, traditioner, identitet och livsstil med respekt för territorier och traditioner.
Mottot för Slow Food är god, ren och rättvis.
Assam
Certificate of Excellence 2016
Certificate of Excellence 2012 - 2013 - 2014
Byrån för tjänstesektorn i Marches livsmedelsindustri ( ASSAM ) är en allmän ekonomisk enhet och är också det regionala instrumentet som referens och länk mellan produktionssystemet och forskarvärlden. Man genomför projekt inom den agronomiska sektorn (spannmålsodling , trädgårdsodling , industrigrödor , vinodling, olivodling och fruktodling) med fokus på ekologisk och miljövänlig industri. De tillhandahåller tjänster inom certifiering och spårbarhet, analys av livsmedelsprodukter, markskötsel, skogsbruk och administration .
Olea
Lode di Eccellenza 2016
Menzione di merito 2015
Oro d’Italia 2014: 1° premio monovarietale Coratina
Oro d’Italia 2014: 2° premio categoria biologicoOro della Puglia
1° premio 2014 monovarietale coratina
Oro della Puglia 2014: 1° premio categoria biologico
Premio internazionale l’Oro dei Due Mari 2014: 1° premio
Oro d’Italia 2012: 1° premio categorie biologico, monov. frutt. medio e monov. coratina 2013
Oro della Puglia: 1° premio categorie biologico 2012 – 2013 + monov. frutt. medio 2013 Premio internazionale l’Oro dei Due Mari: 2° premio 2013
National Association O.L.E.A. grundades 1995 av en grupp professionella provsmakare som och experter för att utvärdera livsmedelsprodukter inklusive bordsoliver, honung, vin, ost, choklad, etc.