Italiensk paj med salami och grillad paprika
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
150 g smör
en nypa salt
Fyllning
2 dl lagrad ost (varav 1 dl bör vara parmesanost)
3 ägg
2 dl mjölk
1 burk grillad paprika och 1 burk valfri inlagd grönsak inlagd i olja. (Vi brukar ta det som finns hemma).
Förslag på topping/dekoration
ruccola, körsbärstomater, svarta oliver , tunt skivad salami eller prosciutto.
ekologisk olivolja Coratina/Peranzana, Nolo Deli
salt och pepparGör så här
Ugnstemperatur 220°c
Blanda pajdegens ingredienser och fyll en pajform.
Förgrädda en stund tills pajen fått en gyllene färg.
Lägg paprika och den valfria grönsaken i pajformen, strö över ost.
Blanda mjölken med äggen och fyll formen med smeten.
Grädda pajen i ca 20 minuter.
Dekorera med den föreslagna toppingen eller ta det som finns hemma.
Glöm inte det viktigaste, ringla Nolo Delis ekologiska olivolja - Coratina/Peranzana över.
Servera gärna med en god sallad, utgå från säsongens grönsaker.
Smaklig måltid!