Ett gastronomiskt hantverk

Kompotterna kan kanske bäst beskrivas som:  söt, slät och smakrik marmelad. 
De är utmärkta som tillbehör till dessertostar och bröd tillsammans med förslagsvis torkad frukt och mörk choklad. 

Närproducerat av hög kvalitet. De färska råvarorna levereras av lokala jordbrukskooperativ som jobbar med social och rättvis handel. Inga konserveringsmedel eller tillsatser, 100 % traditionellt och hantverksmässigt tillagade. 

Därför gör du gott när du handlar kompotter av oss!

Kompotterna tillverkas i ett socialt projekt i Piemonte i norra Italien. Projektet innebär att personer och familjer i nöd erbjuds logi och möjlighet till sysselsättning och inkomst.

Alice Social Cooperative grundades 1982 i Alba. Sedan dess har man stöttat människor i nöd. År 2008 fick Alice ett hus i donation av Pina, en kvinna som genom åren alltid öppnat sitt hem för behövande.

Huset är idag ett socialt boendeprogram som tillfälligt kan rymma upp till 12 familjer. Där finns bland annat rum för barn att leka i och erbjudande om lektioner i italienska för vuxna. Ett team av lärare och psykologer ger praktiskt och pedagogiskt stöd. De hjälper de boende att finna ett jobb och så småningom hitta ett eget permanent hem. Huset har också ett stort professionellt kök som kan anställa människor som bor i huset tills allt har ordnat sig för dem.

Verksamheten i köket där våra kompotter tillverkas startade år 2014. Man erbjuder traditionella italienska livsmedelsprodukter som bruschetta, ost och kompotter. Allt tillverkas av färska, lokala produkter och inga tillsatser tillsätts. Där produceras även färdiga måltider såsom soppor, sallader och vegetariska måltider.

Målet med köket är att skapa en arbetsplats för de boende, som under vägledning av husets köksmästare får lära sig professionella färdigheter genom att tillverka kvalitetsprodukter.

Vi är stolta över att få vara en del av detta sociala projekt!