Prisbelönt familjetradition ifrån Apulien 

Den ekologiska extra jungfruoljan i Nolo Delis sortiment erhålls genom ett noggrant urval av de bästa oliverna: Coratina och Peranzana.

I Apulien, som även kallas "Italiens klack",  består landskapet av olivträd och böljande sädesfält. Det är det område i Italien som producerar  italiens allra finaste extra jungfruolja. 

På familjegården  i vaggan av olivlundar vid Adriatiska havet strax norr om Bari finns en lång tradition av olivodling. Med kärlek till både jorden och olivodlingen har man utvecklat en helt biologisk produktion. 

Oljan utvinns med erfaren hand genom metodiska processteg, från växternas beskärning till manuell plockning ifrån träden. Därefter omvandlas de plockade oliverna till olja inom samma upptagningsdag.  På familjekvarnen använder man sig av modern teknik som gör det möjligt att utvinna den högkvalitativa extra jungfruoljan.

Det milda klimatet, de bördiga markerna och den järnrika, röda jorden ger våra ekologiska extra jungfruoljor unika doft- och smakegenskaper  med peppriga grästoner som har inslag av mandel, tistel och kronärtskocka

Några av världens finaste extra jungfruoljor finns alltså i vårt sortiment. Nedan kan du läsa om några av de priser de fått de senaste åren. 
 


Vår olivoljeproducent får fina internationella utmärkelser  för de olivoljor som finns i vårt sortiment.